Peste 900 de persoane legitimate în trenuri şi gări, în 24 de ore

Poliţia Română a participat la cea de-a XV-a acţiune internaţională RAILPOL, organizată simultan în Europa, pentru siguranţa transporturilor feroviare. La nivel naţional, timp de 24 de ore, 530 de poliţişti au legitimat peste 900 de persoane, fiind făcute controale în gări şi trenuri. De asemenea, au fost verificate 102 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 6 tone de deşeuri metalice achiziţionate ilegal.

Poliţia Română anunţă că statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

La acţiune au participat peste 530 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi — Inspectoratul General al Poliţiei Române, au fost efectuate controale în 276 de staţii CF şi în 403 trenuri, fiind legitimate 936 de persoane.

În cadrul acţiunii au fost verificate 102 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 6 tone de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 30 de persoane dintre care 5 pentru furturi de la călători.

RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.

Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.