Peste doi ani, microhidrocentralele de pe Jiu vor putea produce energie electrică

Ministerul Energiei arată că hidrocentralele de pe Jiu vor începe să producă energie electric peste doi ani. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 56 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale ale florei şi faunei sălbatice a fost adoptat de Senat pe 14 martie 2022 şi, ulterior, săptămâna trecută, a trecut şi de Camera Deputaţilor.

„Se estimează că acele hidrocentrale care se supun acestei ordonanţe vor intra în producţia de energie electrică după doi ani de zile. Deci, prognozăm că prin anul 2024, cam doi ani de zile. M-am interesat şi personal la Hidroelectrica şi cam atât este termenul, de doi ani”, arată Ministerul Energiei.

La finalizarea proiectului, pe râul Jiu, dacă vor fi puse vreodată în funcțiune, centralele Dumitra dinspre Petroșani și cea de la Bumbești-Jiu vor avea o putere instalată totală de 65 MW și un aport energetic de 259 GWh/an. Valoarea totală a investiției se ridică la 230 de milioane de euro.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *