Peste două milioane de lei pentru eficientizarea energetică a unei școli

Administrația locală din comuna Hărău a obținut un contract pentru eficientizarea energetică a Școlii cu clasele I-IV din localitate. 2.110.672 de lei fără TVA este valoarea contractului de lucrări.

„Există o serie de probleme locale privind infiltrațiile parțiale pe fațada clădirii.(…) Fațadele clădirii au zone afectate de infiltrații și necesită lucrări de reparații și de înlocuire. În ceea ce privește consumul energetic, placa peste sol și planșeul peste parter nu sunt izolate termic, astfel încât nu satisfac condiția de izolare termică. În prezent clădirea nu este termoizolată, iar rezistența termică a elementelor principale de construcție nu respectă cerințele minime de rezistență termică (…) Corpurile de iluminat nu respectă normele de consum. Sistemul de încălzire și preparare a apei calde este învechit, deteriorat și neperformant”, arată documentul.

Data până la care se așteaptă ofertele este 11 ianuarie 2022. Durata de valabilitate a contractului este de 57 de luni, din care 16 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor, 36 de luni perioada de garanție, iar 3 luni pentru proiectare.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *