Peste trei sute de incendii, produse în minivacanţa de Paşte

Peste trei sute de incendii s-au produs în minivacanţa de Paşte, iar SMURD a intervenit la peste 3.800 de cazuri au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit IGSU, în perioada 06 – 09 aprilie, peste 4.600 de pompieri militari au asigurat, zilnic, misiunile de protecţie a populaţiei, cu aproape 800 de autospeciale de stingere, 111 autospeciale de descarcerare şi 320 de echipaje SMURD.

”Analiza statistică a intervenţiilor relevă faptul că numărul acestora a înregistrat o creştere uşoară faţă de media specifică, pe fondul creşterii numărului intervenţiilor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în special în zilele de 08 şi 09 aprilie”, anunţă IGSU.

Astfel, în cele patru zile, la nivel naţional au fost derulate 4.551 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 308 misiuni de stingere a incendiilor, 3.839 cazuri SMURD (3.823 pentru acordarea primului ajutor medical şi 16 misiuni de descarcerare) şi 404 pentru protecţia comunităţilor. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii.

De asemenea, în această perioadă, 3.906 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele SMURD, iar 20 de persoane au fost salvate din medii ostile vieţii.

Totodată, pe autostrăzile A2 şi A4, unde au fost dislocate temporar echipaje de pompieri care să asigure intervenţia imediată (inclusiv cele medicale de urgenţă), nu au fost înregistrate situaţii deosebite, care să ducă la pierderi de vieţi omeneşti.

Potrivit IGSU, în noaptea de Înviere, 56 de persoane au fost asistate medical la faţa locului de către echipajele de prim – ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *