Peștera Bolii răsună pe acordurile muzicii clasice

Peștera Bolii va răsuna pe acordurile muzicii clasice. Muzica munților va răsuna, în acest sfârșit de săptămână, la Petroșani. Iubitorii muzicii clasice sunt invitați la Peștera Bolii, dar și în stațiunea Râușor, acolo unde va avea loc cea de-a doua ediție a festivalului denumit “Muzica Munților”. Asociația de Turism „Retezat” și „Klavier Art” organizează în perioada 31 august – 1 septembrie „Muzica munților”, un eveniment de promovare a Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că Peștera Bolii oferă o acustică deosebită. Astfel, vineri, începând cu ora 18:00 hunedorenii sunt așteptați în cavernele peșterii pentru a lua parte la un concert de muzică clasică. Tot atunci va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina în culori” și lansarea filmului de prezentare a Parcului, realizat de către Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara.

Sâmbătă, începând cu ora 18:00 în stațiunea Râușor va avea loc un concert de pian la patru mâini, susținut de doi reputați pianiști români, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Intrarea la concerte este gratuită. Evenimentul face parte din cadrul proiectului “Descoperă Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina!”, finanțat de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat, prin programul Spații verzi și este implementat de Asociația de Turism Retezat.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.