Poiana Muierii vă așteaptă la nedeie

În Valea Jiului, în inima munților de pe raza orașului Petrila se află Poiana Muierii. O oază de liniște, verdeață și aer curat care îi așteaptă, duminică, pe iubitorii de munte să petreacă câteva ore în inima naturii. Evenimentul care se înscrie sub egida CentenaruluI Marii Uniri de la 1918 va avea loc duminică, începând cu ora 9:00.

Ca la orice nedeie, și aceasta va începe cu slujba religioasă, iar apoi va avea loc parastasul pentru pomenirea celor trecuți în neființă, dar și pentru pomenirea celor vii. Persoanele care vor să ia parte la nedeie trebuie să meargă pe drumul care duce spre Transalpina, până la Obârșia Lotrului.

“Cei care vor să urce la această nedeie, la care vin și ansambluri de Novaci, trebuie să urce pe drumul spre Transalpina. Accesul se face, cel mai ușor, pe DN 7A, de pe Cheile Jiețului, până la Obârșia Lotrului. De acolo, se merge spre Transalpina, până în zona munților Tărtărău, iar de acolo, un drum spre  stânga duce spre Poiana Muierii. Este la limita  dintre Vâlcea și Gorj”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Serbarea câmpenească din Petrila se reia după o pauză de mai bine de 30 de ani.

 

Monika BACIU

sursa foto: Blog Cornelia Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *