Petroșani: Accidentat pe trecerea de pietoni

În data de 27.08.2019, ora 21:55, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din orașul Uricani, în timp ce conducea un autoturism pe șoseaua de tranzit din municipiul Petroșani, a surprins și accidentat ușor, un pieton în vârstă de 41 de ani, din municipiul Petroșani, care a traversat artera rutieră regulamentar pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător cu indicator și marcaj.

Persoana vătămată a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și s-a prelevat o probă de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită, să respecte indicaţiile semafoarelor şi ale poliţiştilor rutieri şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de rulare.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.