Petroșani: Muzeul Mineritului, în plin proces de modernizare

Muzeul Mineritului din Petroșani este unic în România. Clădirea istorică în care funcționează muzeul se află în plin proces de modernizare. Lucrările a căror valoare este de aproape 5 milioane de lei au început, iar edilii au cumpărat și piese de la unitățile miniere care vor fi expuse în noua incintă.

“La muzeul Mineritului au început lucrările. Este o firmă din Maramureș care lucrează acolo. Este un proiect pe fonduri europene și va fi reabilitată toată clădirea. Să sperăm că la sfârșit va fi o lucrare foarte frumoasă și unică pentru că alt muzeu de acest fel nu mai există. Vom putea să punem în valoare mai multe exponate pe care le avem și care nu au putut fi expuse până acum. Am mai achiziționat piese și de pe la exploatările miniere”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Aproape 5 milioane de lei este valoarea contractului prin care se urmărește reabilitarea muzeului care descrie povestea minelor din Valea Jiului. În cadrul proiectului de 4,9 milioane de lei vor fi executate mai multe lucrări. Se va realiza un lift, dar și o platformă de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *