Petroșani – Varpalota, 13 acțiuni comune

13 activități comune între Petroșani și Varpalota. 13 nu este un număr cu ghinion pentru parteneriatul de înfrățire dintre municipiul Petroșani și Varpalota, ba din contră. Anul 2018 aduce 13 acțiuni comune între cele două localități înfrățite. Cea mai atractivă acțiune este cea dedicată elevilor din cele două localități, care pe perioada verii participă la taberele de reciprocitate.

“Pentru anul 2018 Comisia Comună își propune să organizeze două ședințe aniversare, în orașul Varpalota și în municipiul Petroșani, cu participarea unor elevi de la școlile de muzică și ansambluri artistice din cele două orașe înfrățite, să intensifice relațiile de colaborare între unitățile de învățământ și cluburile sportive”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Printre cele 13 acțiuni comune dintre cele două localități se regăsesc “vizita unei delegațíi oficiale din Varpalota în vederea semnării programului comun pentru anul 2018, participarea acesteia la sărbătorirea Zilei Naționale a Ungariei de către comunitatea maghiară din Petroșani și semnarea protocolului de colaborare între Școala Gimnazială Avram Sanca din Petroșani secția maghiară și Școala Generală Rakoczi Telepi Tagiskola Varpalota”. Pentru luna aprilie, programul presupune participarea unei delegații din Varpalota la sfințirea capelei din cadrul Fundației Sfântul Francisc, căminul Cor Iesu. Multe alte acțiuni sunt incluse pe agenda de acțiuni comune ale celor două administrații locale.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.