Pierderile CEH s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut

Pierderile raportate de Complexul Energetic Hunedoara la data de 30 iunie 2018 sunt duble, față de aceeași perioadă a anului trecut. În plus, la  capitolul “sumele care trebuie plătite într-o perioadă de până la un an”, CEH are datorii de 1.382.379.323 lei, în timp ce “unele care trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an” se ridică la valoarea de 225.046.808 lei.

Complexul Energetic Hunedoara a raportat pierderi, pe primele șase luni ale acestui an, în valoare de 164.566.544 de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pierderile de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara s-au dublat. Astfel, anul trecut, în primul semestru, CEH raporta pierderi de 88.661.234 lei. De precizat este faptul că în primele luni ale anului trecut, CEH a beneficiat de prețurile crescute de pe piața de energie, în timp ce anul acesta situația a fost total diferită.

Potrivit raportării, la data de 30 iunie 2018, CEH înregistra creanțe comerciale în sumă de 14.174.703 lei, iar datoriile comerciale către furnizori erau în sumă de 187.428.648 lei.

Complexul Energetic Hunedoara s-ar putea afla printre beneficiarii amnistiei fiscale. Potrivit informațiilor, Ministerul de Finanțe pregătește o amnistie fiscală. Beneficiarii aministiei ar putea fi datornicii care înregistrau creanțe înainte de 31 decembrie 2017. Complexul Energetic Hunedoara se situează pe poziția a doua în topul marilor datornici. Societatea hunedoreană figurează cu restanțe în valoare de 735 de milioane de lei. La asta se adaugă și datoriile comerciale ale societății. Tocmai din acest motiv, creditorii CEH solicită instanței deschiderea procedurii insolvenței. Numai că speța este blocată din cauza unui dosar care se află înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia și al cărui termen de judecată este fixat pentru toamna acestui an.

 

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *