Piețele de la Petroșani se mută în spații exterioare

Piețele agroalimentare nu se vor închide la Petroșani. Producătorii își vor desfășura, în continuare, activitatea, însă, aceștia vor fi mutați în spațiile exterioare. Activitatea din piețele de pe raza municipiului Petroșani se va modifica începând de luni, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Astfel, în Hala Pieței Centrale Petroșani nu vor mai fi comercializate produse agricole, dar acestea vor fi relocate pe platoul din afara pieței. De asemenea, la Piața Dacia mesele vor fi scoase afară, produsele agricole fiind comercializate pe platoul de lângă hală, iar la micropiața din cartierul Aeroport toate mesele unde comercianții își desfășoară activitatea sunt în aer liber”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Varza se va comercializa, în continuare, din mașini, în spațiu liber, în locația unde se vinde și la această oră.

„Am luat aceste măsuri în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al cetățenilor, care au astfel posibilitatea să se aprovizioneze în continuare cu fructe și legume proaspete, precum și cu alte produse alimentare direct de la producători”, mai spune edilul.

Primăria Municipiului Petroșani va asigura în continuare toate condiţiile pentru un comerţ civilizat, în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.  Măsuri similare au fost luate în toate localitățile din județ.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *