Plățile online au atins, în două luni, nivelul celor dintr-un an întreg

Plata taxelor și a impozitelor plătite online la Petroșani a crescut. Având în vedere faptul că din luna martie a fost instituită la nivel național starea de urgență, iar populația nu a mai putut să își achite fizic taxele și impozitele, pe platforma Ghișeul.ro, la Petroșani s-a înregistrat o creștere semnificativă a celor care au ales să își achite dările către stat în acest mod. Dacă la această modalitate de plată sumele înregistrate până în acest moment echivalează cu suma pe tot anul 2019, în ceea ce privește încasările fizice la ghișeele serviciului de taxe și impozite din localitate sumele au scăzut chiar și de cinci ori.

”Din luna martie și până la zi s-au încasat 560.653 de lei, iar anul trecut în aceeași perioadă am încasat 3.862.682 de lei, adică încasările au scăzut de cinci ori. În schimb au crescut încasările pe platforma de plată online Ghișeul.ro care au ajuns până în luna mai să depășească încasările pe care le-am avut tot anul trecut. Aceste sume au fost de 200.000  pe tot anul trecut,  iar acum 204.869 de lei doar pe Ghișeul.ro. Este o creștere substanțială pentru această perioadă, când populația a stat acasă, iar noi am lucrat online și am eliberat inclusiv certificate de atestare fiscală, pentru contractele de vânzare cumpărare, pentru orice fel de alte înstrăinări. Nivelul de încasări până la oprirea activității cu publicul, pentru persoanele fizice era de 65-70%, pentru persoanele juridice era undeva la 15%.”, a declarat Alin Gal, Șef Serviciu Taxe și Impozite Petroșani.

Contribuabilii din municipiul Petroșani trebuie să știe faptul că în continuare vor beneficia de acea bonificație și nu vor exista penalizări. Mai mult decât atât a fost deschisă și caseria Primăriei Petroșani, unde cei care au de achitat chirii și redevențe o pot face.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *