Plimbare cu locomotiva cu abur

Copiii din Petroșani sunt invitați la o plimbare cu locomotiva cu abur. Inedit este faptul că locomotiva este realizată la o scară de 1:10. Alexandru Skroban, inginerul din Petroșani care a realizat o locomotivă, le oferă copiilor un cadou cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. Acesta va scoate, din nou, locomotiva în parcul central, oferindu-le celor mici o repriză de plimbare pe șine.

“În calitate de mecanic de locomotivă pensionar, împreună cu prietenul meu bun și ascultător, Locomotiva cu aburi model funcțional sc. 1/10, în data de 01.06. 2018 de ZIUA COPILULUI, vă așteptăm în parcul Carol Schreter din Petroșani, între orele 15:00-19:00, pentru distracție de neuitat”, spune Alexandru Skroban.

Creatorul locomotivei cu aburi este dr. ing. Alexandru Skroban, care a lucrat timp de 2 ani la realizarea acesteia,  a fost șeful Secției de Proiectări din cadrul CEPROM. Inginerul și-a transformat garajul din curtea casei în atelier. Piesele nu au fost ușor de găsit. “Părintele” locomotivei a apelat la ajutorul societăților comerciale din zonă.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.