PNL: Apel pentru parlamentarii PSD din Ardeal

COMUNICAT DE PRESĂ – PNL FACE APEL LA PARLAMENTARII PSD DIN ARDEAL SĂ NU VOTEZE PENTRU STEAGUL SECUIESC ȘI ZIUA MAGHIARILOR DIN ROMÂNIA

Liviu Dragnea este gata să facă cele mai mari concesii UDMR, în schimbul obținerii unor voturi care să-i asigure menținerea la putere, în conflictul intern cu gruparea Ponta-Grindeanu. PNL consideră că nu pot fi adoptate peste noapte legi care vor provoca cu certitudine tensiuni în Ardeal, fără a fi dezbătute serios și transparent și, de aceea, solicită parlamentarilor PSD din județele ardelene să se gândească la alegătorii lor și să nu voteze aceste legi.

Românii din Ardeal au votat parlamentari care să le rezolve problemele lor, să le ofere o viață mai bună, locuri de muncă, spitale și școli moderne. Nu există români din Ardeal care să fi dat voturile lor pentru Ziua Maghiarilor din România sau pentru arborarea steagului secuiesc.

Senatorii PSD și ALDE  au urgentat deja, în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, iar UDMR se pregătește să obțină noi victorii în Parlament. Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate, pentru marți dimineața, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc.

Potrivit acestui proiect, pragul de la care administrațiile locale și instituțiile din subordinea lor sunt obligate să asigure folosirea limbii materne  scade de la 20% la 10%. O altă modificare se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”.

Le cerem parlamentarilor PSD ca înainte de a-și da votul pe aceste proiecte de legi controversate  să-și consulte alegătorii și să vadă ce își doresc aceștia de la mandatele lor. E un vot de conștiință, un vot de onoare și e important ca acest vot să fie în concordanță cu ceea ce își doresc românii din Ardeal.

 

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup Parlamentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.