PNL: Coaliţia PSD-ALDE, obişnuită să guverneze numai în favoarea infractorilor, a mai adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i scăpa de probleme pe cei care nu respectă legea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că, în ciuda dezastrului din trezoreria statului, generat de o guvernarea haotică, coaliţia PSD-ALDE, obişnuită să guverneze numai în favoarea infractorilor, a mai adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i scăpa de probleme pe cei care nu respectă legea şi nu-şi plătesc taxele şi impozitele la timp.

„Guvernarea PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului şi recurge la măsuri de criză pentru a acoperi gaura imensă de la bugetului statului de peste 20 de miliarde de lei, provocată în primele şase luni ale anului de măsurile lor economice proaste. În ciuda dezastrului din trezoreria statului, generat de o guvernarea haotică, coaliţia PSD-ALDE, obişnuită să guverneze numai în favoarea infractorilor, a mai adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i scăpa de probleme pe cei care nu respectă legea şi nu-şi plătesc taxele şi impozitele la timp. În loc să combată fenomenul infracţional din toate domeniile, să restabilească ordinea şi legea în ţară, să reducă evaziunea din economie şi să recupereze sumele datorate de la cei care îşi ascund averile în spatele unor firme cu pierderi, guvernarea PSD-ALDE îi «premiază» cu ştergerea datoriilor”, subliniază Ionel Dancă într-o declaraţie remisă News.ro.

Purtătorul de cuvânt al PNL arată că o amnistie fiscală nu poate fi justificată decât atunci când statul este vinovat pentru neachitarea unor taxe şi impozite din cauza interpretării sau aplicării greşite a legii din partea organelor fiscale.

„Altfel, ştergerea discreţionară a unor datorii distorsionează concurenţa din piaţă între contribuabilii corecţi şi cei necinstiţi şi încurajează eludarea legii. Peste 90% dintre români îşi plătesc dările către stat la timp şi ar trebui să beneficieze de bonificaţii pentru comportamentul lor corect, cel puţin în compensaţie egală proporţional cu ştergerea de datorii pentru cei rău-platnici. În loc să aprecieze comportamentul corect al românilor cinstiţi, plătitori de taxe şi impozite, guvernul Dăncilă se pregăteşte să le pună în cârcă alte biruri fiscale pentru a acoperi gaura de la buget. Măsurile de eliminare a unor sporuri din administraţia publică, de creştere a accizelor şi introducere unor taxe noi la unele produse alimentare, anunţate de Guvern, sunt măsuri de criză care arată că guvernarea eşuată a majorităţii PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului”, mai afirmă Dancă.

Ionel Dancă spune că este nevoie de măsuri urgente de eficientizare a cheltuielilor publice şi de oprirea risipei bugetare pe sinecuri politice şi contracte clientelare pentru ca România să revină la normalitate în ceea ce priveşte gestiunea finanţelor publice, nu de paliative care să cosmetizeze o realitate economică tot mai dură.

Guvernul a adoptat, miercuri, amnistia fiscală, printr-o Ordonanţă privind instituirea unor facilităţi fiscale.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.