PNL, despre raportul comisiei privind alegerile: Nu putem valida punctul de vedere pe care PSD vrea să ni-l bage pe gât

Liberalii au părăsit miercuri comisia parlamentară de anchetă privind prezidenţialele din 2009, refuzând să voteze raportul acesteia, după ce au solicitat amânarea votului pentru joi ca să aibă timp să îl citească şi să formuleze propriile concluzii, dar cererea le-a fost respinsă.

”Cei trei membri din partea PNL în Comisia de anchetă au decis să se retragă şi să nu participe la votul final asupra Raportului. Motivele retragerii ţind e faptul că majoritatea PSD ALDE a venit cu un Raport pe care nu vrea să îl discute, pe care vrea să îl supună la vot neţinâncont de solictarea noastră de a discuta punctula fiecare element al conluziei şi să amânăm adoptarea raportului pentru mâine (joi, n.r.) pentru ca şi noi să putem răspunde în scris la aceel lcurri cu care nu suntem de acord. Am discutat o oră despre solictarea noastră de a discuta punctual şi de a amâna pe mâine votul. Propunerea noastră a fost respinsă (…) Nu putem să validăm un punct de vedere al PSD cu care PSD a pornit această anchetă şi pe care acum vrea să ni-l bage pe gât. Nu se poate”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu, membru al comisiei.

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 s-a reunit, miercuri, pentru a începe discuţiile asupra raportului final, care va cuprinde concluziile audierilor şi dezbaterilor din ultimele luni, dar şi propuneri pentru modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte comisiile de anchetă, membrii ei considerând că nu există suficiente pârghii legale oferite parlamentarilor în acest caz.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *