PNL va iniţia o lege prin care condamnaţii pentru infracţiuni cu violenţă să nu poată fi eliberaţi pe baza recursului compensatoriu

PNL va iniţia o lege prin care condamnaţii pentru infracţiuni cu violenţă să nu poată fi eliberaţi pe baza recursului compensatoriu. De asemenea, liberalii vor depune, la începutul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva ministrului Tudorel Toader.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, luni, că Biroul Executiv al partidului a luat în analiză situaţia extrem de gravă privitor la creşterea infracţionalităţii, „datorită eliberării pe uşa din dos a mii, până la 11.000 de infractori, ca urmare a reglementărilor adoptate de PSD-ALDE şi UDMR, în special legea privind recursul compensatoriu“.

„Preocuparea obsesivă a majorităţii guvernamentale de când au venit la putere nu este să asigure imbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru cetăţenii corecţi, obişnuiţi, care respectă legea, care îşi câştigă existenţa în mod cinstit. Preocuparea obsesivă a actualei guvernări  este pentru infractori sau pentru cei care urmează să fie condamnaţi sau au fost condamnaţi. Consecinţele eliberării din închisori a aproape 11.000 de deţinuţi înainte de termen, fără niciun fel de pregătire din punctul de vedere al organizării şi  întăririi serviciului de probaţiune, fără niciun sistem de urmărire şi susţinere a reintegrării sociale a celor care au fost eliberaţi din puşcării, iată că se transformă într-o ameninţare de zi cu zi la viaţa, siguranţa şi bunurile private ale fiecărui cetăţean român”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a anunţat că Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedice eliberarea infractorilor care au comis infracţiuni cu violenţă, violuri, tâlhării, omoruri şi alte infracţiuni grave, pentru că aceştia nu fac decât să recidiveze şi să afecteze viaţa, proprietatea, siguranţa cetăţenilor români.

„De asemenea, vom depune în Camera Deputaţilor,  la începutul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva ministrului Tudorel Toader, pentru a încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de justiţie şi care este preocupat, repet, ca întreg guvernul, în primul rând de soarta a celor condamnaţi sau a celor care urmează să fie condamnaţi  şi într-o măsură mult mai mică  de viaţa de zi cu zi a cetăţenilor”, a mai anunţat liderul PNL.

Liberalii solicită de urgenţă şi întărirea serviciului de probaţiune care este fundamental pentru a asigura revenirea la o viaţă normală a celor care sunt eliberaţi din închisori şi, de asemenea, somează Ministerul de Interne să demareze de urgenţă concursurile de ocupare a posturilor vacante din poliţie, care au fost vacantate ca urmare tot a „reglementărilor idioate ale partidului de guvernământ care a permis trecerea în rezervă anticipată a mii de cadre creând extrem de multe poziţii vacante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *