PNL solicită procedură de urgență pentru proiectul de lege care interzice liberarea condiționată a criminalilor

PNL solicită Camerei Deputaţilor introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care a trecut de Senat în urmă cu opt luni şi care nu a fost dezbătut până acum în Camera Deputaţilor, proiect care prevede că cei condamnaţi pentru crimă nu pot fi eliberaţi. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, afirmă că, dacă acest proiect ar fi fost votat, situaţia din Mehedinţi nu s-ar mai fi întâmplat.

„Astăzi am solicitat Parlamentului României, Camerei Deputaţilor, colegilor lideri de grup suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de lege 510/2019. E un proiect de lege care a trecut de Senat şi care, din păcate, zace de 8 luni de zile în comisiile de la Camera Deputaţilor. Dacă săptămâna trecută acest proiect ar fi fost adoptat, situaţia de la Mehedinţi, unde un criminal în serie a mai produs o dramă incendiind o tânără pe care a şantajat-o şi pe care a ameninţat-o, nu s-ar fi întâmplat. Parlamentul României este obligat să voteze în procedură de urgenţă acest proiect de lege care, în principiu, înseamnă interzicerea liberării condiţionate pentru criminali, pentru cei care ucid cu sânge rece, pentru cei care ucid copii, femei însărcinate, pentru cei care au mai omorât, iar odată ieşiţi din penitenciare continuă să omoare şi să pună în pericol viaţa oamenilor.

Am spus încă după aprobarea recursului compensatoriu că problema nu este rezolvată. Am spus atunci că sunt încă mulţi criminali care zburdă în libertate pe străzi şi că, dacă nu se va face o nouă intervenţie legislativă, vom avea din nou drame pe străzile României. Din păcate, dacă nu vom face în procedură această modificare de a interzice liberarea condiţionată pentru criminali, nimeni nu ne poate garanta că mâine, poimâine cei care au ucis o dată nu o vor mai face şi a doua oară. Fac apel către toate partidele politice să dăm dovadă de responsabilitate şi să reacţionăm de urgenţă la această situaţie excepţională, pentru că astăzi, dacă vom adopta cât mai rapid acest proiect de lege, nu vom mai fi puşi în situaţia de a mai vedea drame de acest gen, ca şi cazul Ion Turnagiu de la Mehedinţi, pe străzile României

Am obţinut sprijinul Comisiei juridice, în sensul în care până astăzi, la plenul de la ora 16,00, înţeleg că vor avea o discuţie pe acest proiect de lege şi dacă vor ajunge la un consens, se poate vota astăzi la plenul de la ora 16,00 sau cel târziu miercuri la votul final.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *