Șoferi beți, cu tupeu și fără carnet, în trafic

La data de 07 mai 2023, în jurul orei 11:10, poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DN 66, în localitatea Băiești, al cărui conducător a efectuat o depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers, în zona de acțiune a indicatorului „depășirea interzisă”.

Întrucât autoturismul în cauză nu a oprit la semnal, poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, care a fost oprită pe DC 75, pe raza localităţii Sălașu de Sus.

Conducătorul autoturismului respectiv, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Pui, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,43 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În data de 07 mai 2023, în jurul orei 10:20, poliţiştii au depistat în trafic pe DN 66, în zona km. 207+500 m., un tânăr de 29 de ani, din Călan, care  conducea un autoturism cu care a efectuat depășirea neregulamentară a unui alt autovehicul, în zona de acțiune a indicatorului ,,depășirea interzisă”.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de  data de 01 mai 2023, în jurul orei 16:05, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Orăştie, a condus un autoturism pe strada Pricazului, din municipiul Orăștie, fiind oprit de poliţişti, care i-au solicitat să efectueze testul de respirație cu etilometrul.

După mai multe încercări eșuate, bărbatul a refuzat să mai efectueze testul de respirație, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală din Orăştie, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 06 mai 2023, poliţiştii Biroului Rutier Orăștie au primit buletinul de analiză  toxicologică privind cazul bărbatului, din care reiese faptul că acesta a avut o alcoolemie de peste 0,80 g/l, alcool pur în sânge.

 

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

IPJ Hunedoara

sursa foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *