Poliția sesizată să intervină într-o secție de votare din Hunedoara

Un prim incident s-a înregistrat la procesul de votare în județul Hunedoara. Un hunedorean și-a fotografiat buletinul de vot.

Incidentul s-a petrecut într-o secție de votare din municipiul Hunedoara. Este vorba de secția numărul 98 din municipiul de pe Cerna. Reprezentanții secției de votare au anunțat autoritățile competente. Cazul a fost preluat de Poliție.

Potrivit datelor oficiale, la secția numărul 98 sunt înscriși 1.168 de votanți pe listele electorale permanente. Puțin peste 19% dintre alegători s-au prezentat la urne la secția de votare în care s-a înregistrat incidentul.

”Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic despre faptul că o persoană și-a fotografiat buletinul de vot în cabina de votare după exercitarea dreptului de vot.

Patrula de siguranță publică deplasată la fața locului a constatat faptul că o femeie de 49 de ani, după exercitarea dreptului de vot în cabină și-a fotografiat cu telefonul personal buletinul de vot, aspect surprins de un membru al comisie de votare, care a sesizat polițistul aflat în pază la secție. Cu ocazia primelor verificări efectuate de către polițistul aflat în pază la secție s-a constatat veridicitatea aspectelor sesizate acestuia de către membrul comisiei de votare (în telefonul personal al hunedorencei, prezentat polițistului și membrului secției de votare la solicitarea acestora, exista stocată o fotografie a buletinului de vot pe care aceasta aplicase ștampila de vot la unul dintre cei doi candidați ,buletinul fiind deja introdus în urna de vot).

Verificările au fost preluate de polițiști din cadrul echipei operative, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliției in vederea luarii masurilor legale”, a declarat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Ce riscă cei care filmează sau fotografiază prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot? Legea prevede o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 lei.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *