Poliția vă informează! Aveți grijă la buzunare, genți și poșete

100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”-PREVENIREA FURTURILOR DIN BUZUNARE, GENȚI, POȘETE

Acest tip de infracțiune este frecventă în locurile aglomerate ca piețe, gări, autogări, magazine, centre comerciale și mijloace de transport în comun.

 Recomandări:

Nu țineți telefoanele mobile, portofelele şi alte bunuri de valoare în rucsaci, plase de cumpărături, buzunare din spatele pantalonilor, iar dacă le păstraţi în poşetă sau borsetă, asiguraţi-vă că acestea sunt închise cu fermoar sau nasturi, cât mai aproape de corp şi protejate de braţ.             Nu țineți banii într-un singur loc, de preferat să aveţi asupra dumneavoastră sume mici de bani în mai multe buzunare interioare vestimentaţiei şi cât mai aproape de corp.

Dacă folosiţi card-uri, nu ţineţi lângă ele şi codurile PIN. Dacă totuşi se întâmplă să vă fie furat un card, anunţaţi imediat banca aparţinătoare, pentru a bloca toate conturile.

În pieţe şi magazine, când staţi la coadă sau la un raion, nu permiteţi să fiţi îmbulzit, înghesuit, iar dacă se întâmplă totuşi, verificaţi de îndată că aveţi toate bunurile la locul lor. Acesta este un alt mod de operare al hoţilor!

Fiţi atent la persoanele care se dau drept prietenii dumneavoastră, se prefac că se bucură să vă revadă şi vor să vă îmbrăţişeze. Fiţi reţinuţi pentru că aceştia SUNT DE FAPT HOŢI care vă urmăresc la bancomat sau când ieşiţi din bancă pentru a vă buzunări.

  

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *