POLITICIENI MINCINOȘI: Pesedista Natalia Intotero își face imagine pe ideea că nimeni nu verifică minciunile ei. Greșit

Mereu cititorii ne cer exemple de politicieni mincinoși, care își bat joc de cetățeni, considerându-i proști și incapabili să verifice o declarație politică. Hai să dăm un exemplu simplu despre cum un politician se simte deasupra legilor și bunului simț și își permite să mintă cu seninătate, în ideea că scandalul contează, nu adevărul, și că nimeni nu o să-i ceară socoteală.

 

Doamna deputat PSD de Hunedoara Natalia Intotero, prin comunicatele din ultima vreme, vrea să demonstreze tuturor cum înțelege ea politica și cum se implică în beneficiul cetățeanului care a votat-o. Probabil pe bani buni, ea apare în presa locală cu luări de poziție vitejești, să arate la partid (PSD) cum muncește ea și în teritoriu. Necazul este că munca ei și propaganda, cel mai probabil plătită consistent, nu respectă și adevărul. Să nu vorbim aiurea, că ne dă doamna în judecată, avem un exemplu simplu de manipulare politică prin minciună grosolană.

 

Faptele pesediste

În data de 3 martie 2021, în publicația hunedoreană online Hunedoara Liberă, apare un comunicat al doamnei deputat PSD Natalia Intotero (parțial reprodus de noi în imaginea de mai jos, credit hunedoaralibera.ro) cu o înfierare politică a noului buget al României. Nimic special de la un politician în opoziție dar cel puțin una dintre afirmațiile domniei sale este o minciună grosolană, de la cap la coadă.

Spune doamna parlamentar PSD că, cităm, „Adevărul este că guvernul Cîțu a inventat o nouă fișă bugetară, anexa 7/03 din Legea bugetului de stat pe anul 2021, prin care dă bani pentru investiții (atenție, urmează sublinierea noastră) EXCLUSIV administrațiilor de dreapta”.

Pentru exactitate, la finalul acestui articol am pus și definiția de dicționar a termenului „exclusiv”.

Așadar, fără emoție, fără variante de interpretare, doamna deputat PSD de Hunedoara Natalia Intotero încearcă să inducă cititorilor comunicatului său ideea că acea anexă din Legea bugetului pe acest an dă fonduri doar județelor conduse de partide de dreapta (respectiv PNL și/ sau aliații, ca să fim mai deslușiți). Iată proba.

Adevărul

Adevărul nu are nicio legătură cu ce spune deputatul PSD de Hunedoara Natalia Intotero. Publicăm, în copie, conținutul Anexei 7/03 din Legea bugetului de stat pe anul 2021, așa cum este de găsit chiar pe saitul Camerei Deputaților, locul de unde doamna parlamentar PSD ne buzunărește de foarte mulți ani/bani pentru a ne minți. Ne-am permis să semnalăm, pentru ușurință, prezența pe lista din anexa citată a județelor în care administrația este chiar în mâna PSD! Veți observa că alocările pentru proiecte de investiții pe această direcție merg 11 către, INCREDIBIL!, județe PSD, 11 către județe PNL, 1 către un județ PNL-USR și două către județe coordonate administrativ de UDMR.

Alte comentarii sunt de prisos.

 

Evident, există mai multe „inexactități”, să le spunem așa cu blândețe, în declarațiile parlamentarului pesedist de Hunedoara, legate de cum, cât și de ce se alocă din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată, cât era prognozat pentru județul Hunedoara și cât primește în acest an și alte detalii. Dar asta e altă poveste, o lăsăm pe data viitoare.

NOTA BENE

EXCLUSÍV, -Ă, exclusivi, -e, adj.adv. 1. Adj. (Despre noțiuni abstracte) Care se exclude unul pe altul, care este incompatibil cu altceva. ♦ Care se referă, se limitează la un singur lucru. Pasiune exclusivă pentru șah. 2. Adv. Cu excluderea oricăror altor posibilități, exceptând. ♦ Numai (și numai). ♦ În afară de… Până la 1 aprilie exclusiv. – Din fr. exclusif, lat. exclusivus.

 

NOTĂ 2

Fotografia de titlu reprezintă un montaj și trebuie considerată un pamflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.