Polițiștii hunedoreni acționează atât în mediul urban cât și cel rural. Ce nereguli au fost sancționate

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special,  zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun,  scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în data de 27.10.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2:  au fost verificate 85 de societăți comerciale şi 70 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 61 de  sancțiuni contravenționale (din care: 60 pentru nerespectare măsurii protecție individuală și una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare, în valoare de 1.000 de lei, valoarea totală a amenzilor fiind de  4000 de lei.

Exemplu semnificativ:

În data de 27.10.2020, reprezentanţii S.P.C.L.E.P. Hunedoara s-au sesizat că la ghișeu s-a prezentat un bărbat de 57 de ani, din Hunedoara, care a solicitat  preschimbarea actului de identitate.

În urma verificărilor, funcţionarii au constatat că bărbatul figurează cu obligaţia de a rămâne în carantină la o adresă situată pe raza municipiului Hunedoara (ca urmare a revenirii în ţară, în data de 25.10.2020, din Marea Britanie).

Urmare a semnalării, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Hunedoara au preluat persoana în cauză pe care au însoțit-o la adresa unde acesta va efectua carantina. Bărbatul a fost  sancționat contravențional, conform Legii nr 55/2020, pentru nerespectarea măsurii carantinei şi a fost informată  D.S.P. Hunedoara, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Cu ocazia acţiunilor, conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști privitor la respectarea prevederilor L55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport, să nu se expună la riscuri.

 

*Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

 

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

 

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

 

IPJ Hunedoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *