Polițiștii hunedoreni acționează pentru siguranța elevilor claselor a VIII-a, implicaţi în susţinerea Examenelor Naţionale

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de gimnaziu este în plină desfășurare, context în care  polițiștii hunedoreni din cadrul structurilor de ordine publică, proximitate, rutieră și cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu structurile de jandarmi şi poliţişti locali, acționează pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor activități.

Poliţiştii au în vedere adoptarea unor măsuri specifice de siguranţă publică în zona adiacentă centrelor unde se susţin examenele, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau prin activităţile pe care le desfăşoară, afectează ordinea şi liniştea publică. În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți în unitățile de învățământ din municipiul Deva, iar în zilele următoare vor fi prezenți  în municipiul Hunedoara și în școlile din Valea Jiului.

Polițiștii rutieri sunt prezenți pe căile de acces ce converg spre unităţile de învățământ în care se organizează examene, în punctele cu risc ridicat de accidente, la orele cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor a rutiere, pentru dirijarea şi fluidizarea circulaţiei.

Având în vedere măsurile igienico-sanitare necesare prevenirii răspândirii infecției cu SARS-COV-2, polițiștii au în vedere şi respectarea normelor adoptate la nivelul fiecărei unități școlare privind accesul, fluxul de persoane și circuitul funcțional în școală și respectarea de către elevi a locurilor stabilite în sălile de  clasă în care se desfășoară probele de examen, astfel încât să fie asigurată distanța minimă de 1 metru între candidați.

În județul Hunedoara, cei peste 2.200 de elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a,  susțin Evaluarea Națională în 54 de centre de examen.

Polițiștii hunedoreni sunt alături de elevi și de părinții acestora, de cadrele didactice implicate în comisiile de examen și de evaluare, pe toată perioada examenelor și le doresc, tuturor, mult succes!

 

 

IPJ Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *