Polițiștii hunedoreni au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 188.000 de lei, în minivacanță

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2023, aproximativ 1.000 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și din cadrul structurilor de suport operativ au fost angrenați în acțiunile menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului și să asigure menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat, la nivelul întregului județ, atât în cadrul unor activități de prevenire și descurajare a faptelor ilegale, cât și prin acțiuni de combatere a faptelor antisociale și de impunere a legii.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, au acționat poliţişti specializați pe segmentul rutier, care au desfășurat activități pentru fluidizarea circulației, în special către și dinspre stațiunile turistice de pe raza județului, dar și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic.

În cele patru zile ale minivacanței, polițiștii au intervenit pentru gestionarea a 212 evenimente, dintre care 154 au fost  sesizări prin S.N.U.A.U. 112.

Ca urmare a constatării unor încălcări ale legii, polițiștii au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 188.000 de lei.

În domeniul rutier, au fost constatate  6 infracțiuni la regimul circulației, iar în cazul a 21 de conducători auto s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă determinată de timp, dintre care 7 permise de conducere au fost reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză și alte  două premise au fost reținute pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului (fiind efectuate 256 de testări în vederea determinării consumului de băuturi alcoolice).

Tot în cadrul activităților de constatare a abaterilor la regimul rutier, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei de viteză și au reținut 14  de certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice identificate la autovehiculele controlate în trafic ori pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *