Polițiștii hunedoreni continuă activitățile de prevenire a violenţei în şcoli

De la începutul anului școlar 2021-2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară desfășoară zilnic activități preventive, instructiv-educative, dedicate elevilor, în special celor din ciclul gimnazial și liceal, prin care le transmit elevilor noțiuni specifice de educație juridică. Poliţiştii le vorbesc elevilor despre răspunderea penală a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, a conduitei în relația cu ceilalți elevi și cadrele didactice, necesitatea conformării faţă de regulamentul școlii, dar și despre consecințele comiterii faptelor penale în incinta sau zona adiacentă unităților școlare și despre efectele pe termen lung ale violențelor din mediul școlar.

În cursul săptămânii trecute, polițiștii au fost prezenți în unitățile de învățământ din Valea Jiului, la Școala Gimnazială ”Avram Stanca” din Petroșani (structură a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”), la Școala Gimnazială nr. 1din  Lupeni (structură a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade”), iar în cursul zilei de ieri, 27.09.2021, au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Geoagiu.

Cu această ocazie, polițiștii de siguranță școlară, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliției Stațiunii Geoagiu, au discutat cu elevii de gimnaziu despre cauzele și modalitățile de prevenire ale violențelor școlare, a consecințelor faptelor antisociale comise de elevi în incinta școlii și au pus accent pe cunoașterea aspectelor legate de siguranța școlară și reacția civică, la vârsta lor.

Pe parcursul activităților, au fost aduse în discuție și aspecte privitoare la necesitatea respectării normelor legale de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2 în unitățile de învățământ și în jurul acestora, în speranța desfășurării cât mai mult posibil a cursurilor cu prezență fizică.

Până în prezent, la întâlnirile educative cu polițiștii hunedoreni au participat aproximativ 100 de elevi de gimnaziu și 7 cadre didactice. Astfel de activități vor continua și în alte unități școlare din județ, cu scopul creșterii siguranței în mediul școlar atât a elevilor cât și a cadrelor didactice deopotrivă.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *