Poliţiştii hunedoreni continuă activităţile de preventive şi de combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul  I.P.J. Hunedoara şi cu specialiștii Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Hunedoara, au organizat, în data de 28 iunie 2022, în parcarea unui centru comercial din municipiul Hunedoara, o activitate de informare-conștientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile consumului de alcool și droguri, la volan.

Hunedorenii prezenți în incinta centrului comercial au avut ocazia de a discuta cu oamenii legii despre consecințele negative ale drogurilor și au putut testa efectele consumului de alcool sau substanțe interzise, prin ochelarii VR.

Acţiunea preventivă a avut ca şi principal obiectiv promovarea unui comportament social sănătos prin informarea tinerilor cu privire la consecințele devastatoare ale consumului de alcool sau droguri.

Poliţiştii au atras atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că, prin conducerea autoturismelor sub influența consumului de alcool și droguri, nu se pun în pericol doar pe ei, ci și pe ceilalți participanți la trafic, inclusiv pietoni.

Acţiuni preventive asemănătoare vor avea loc şi în alte localităţi din judeţ, în paralel cu intensificarea activităţilor de combatere a infracţiunilor contra siguranţei rutiere produse, inclusiv a celor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi substanţe interzise.

În data de 29 iunie a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii au oprit în trafic, pe raza localității Uroi, autoturismul  condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna  Hărău.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, care a indicat prezența unei substanţe psihoactive.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta substanțelor psihoactive.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

          Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

          Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.