Polițiștii locali din Valea Jiului informați în privința stupefiantelor

Polițiștii locali din Valea Jiului au participat, zilele trecute la o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor. 20 de polițiști locali din Petrila, Petroșani și Lupeni au participat la sesiunea organizată de  Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara (CPECA).

“Temele abordate în cadrul formării au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri la nivelul județului Hunedoara și la nivelul Văii Jiului, tipurile de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice și practice utilizate în prevenirea consumului de droguri”, arată Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Hunedoara.

Formarea specialistilor de la nivel local are ca obiectiv îmbunătățirea si consolidarea răspunsului instituțional la fenomenul drogurilor.

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *