Pompierii români vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia

Premierul Florin Cîţu anunţă că echipa de pompieri din partea României care va pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie va acţiona în zonele indicate de autorităţile elene pe o perioadă de 10-14 zile. „România este alături de Grecia în aceste momente dificile”, subliniază el.

 

„România este alături de Grecia în aceste momente dificile. Am aprobat, din partea României, asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Elenă, care este grav afectată de incendiile de pădure!”, a scris, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit premierului, echipa de pompieri din partea României va acţiona în zonele indicate de autorităţile elene pe o perioadă de 10-14 zile.

Premierul Florin Cîţu anunţa, joi, că din partea României vor fi trimise echipe de pompieri care vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia, acest lucru fiind o premieră pentru ţara noastră. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că va fi trimis un modul din partea IGSU, care include 112 pompieri şi 23 de autospeciale, care ar urma să plece vineri şi să rămână în Grecia pentru cel puţin zece zile.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *