Poziția PNL față de modul în care Bobora vrea să împartă banii primăriilor din județ

Lucian Heiuș, președinte al PNL Hunedoara: „Bugetul propus este un furt făcut de PSD de la comunitățile administrate de primari liberali”

Deputatul Lucian Heiuș, președintele organizației județene Hunedoara a PNL, a susținut, astăzi, o conferință de presă, în care a vorbit despre propunerea PSD de împărțire a sumelor alocate unităților administrativ-teritoriale la plata arieratelor și a cofinanțărilor.

„Nu putem fi de acord cu ce propune PSD. Bugetul propus este un furt făcut de PSD de la comunitățile administrate de primari liberali. Consiliul Județean (CJ) are de împărțit suma de 11,65 de milioane de lei. Un calcul onest arată că 40,9% ar trebui să ajungă la orașele și comunele hunedorene conduse de primari PNL, așa cum este rezultatul de la ultimele alegeri. Cei ce la PSD alocă, însă, doar 29,4%. Consilierii PNL nu vor vota aceste lucruri în ședința de mâine a CJ, această împărțeală pedepsindu-i, practic, pe locuitorii care, chiar dacă au votat cu PSD, sunt din așezări conduse de primari liberali. În plus, am făcut amendamente la respectivele propuneri și sper ca reprezentanții PSD să înțeleagă că nu este corect ceea ce au făcut și să voteze solicitările PNL. Sunt convins că reprezentanții PNL din CJ vor vota împotrivă. Dacă cineva nu va vota așa, deși nu cred că va fi cazul, va fi exclus din PNL. De asemenea, luăm în în calcul și varianta atacării acestei hotărîri de CJ în contencios administrativ, pentru că încalcă legea bugetului”, a declarat Lucian Heiuș.

Vă prezentăm mai jos documentul cu alocarea banilor.

 

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *