Prefectul județului cere primarilor să asigure producătorilor locali spații exterioare, adecvate comercializării produselor

Principalele modificări și completări ale legislației privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost prezentate într-o conferință de presă susținută astăzi de prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian.

La întâlnirea cu presa, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului, au participat subprefectul județului, Nicolae-Marcel Morar, primarul municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, precum și conducătorii instituțiilor hunedorene implicate în aplicarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei: jandarmerie, poliție, I.S.U și Direcția de Sănătate Publică.

Modificările și completările legislației în acest domeniu sunt prevăzute în Ordonanța de Urgență nr. 192 din 05.11.2020 și în Hotărârea de Guvern, nr. 935 din 05.11.2020.

Prevederile acestora vor fi incluse într-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a fost convocat duminică, 08.11.2020. Hotărârea C.J.S.U. va fi adusă integral la cunoștința locuitorilor județului Hunedoara, imediat ce va fi adoptată.

Primarul municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, a precizat că în oraș vor fi organizate piețe de cartier. De asemenea, începând de duminică de la ora 13.00, va fi reorganizată activitatea Centrului Comercial unde funcționează acum piața centrală de legume și fructe, astfel încât producătorii locali să-și poată comercializa în continuare produsele, în apropierea clădirii, prin asigurarea de către Primăria Deva a locurilor de desfacere și vânzare.

Magazinele aflate în interior își vor putea continua activitatea comercială, cu respectarea măsurilor impuse de normele sanitare de protecție.

Prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a solicitat primarilor din localitățile unde piețele funcționau în spații închise, să analizeze dacă există posibilitatea reorganizării acestora, astfel încât producătorii locali să-și poată comercializa în continuare produsele în exteriorul clădirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *