Prefectura Hunedoara: Apă potabilă, distribuită de pompieri pentru 60 de familii ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii

În localităţile din comuna Vaţa de Jos, inundate noaptea trecută, a început în urmă cu câteva ore distribuţia apei potabile pentru familiile izolate şi pentru cele ale căror gospodării au fost afectate de inundaţiile care au provocat o puternică viitură , pe cursul de apă Prăvăleni. Până la această oră, pompierii hundeoreni au distribuit apă potabilă pentru aproape 60 de familii din localităţile Basarabasa, Prăvăleni, Ciungani şi Prihodişte. Acţiunea este în desfăşurare!

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a transmis echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care execută misiuni în zona calamitată, să aibă ca prioritate distribuirea apei potabile pentru familiile izolate şi intervenţiile la evacuarea apei şi decolmatarea de aluviuni din gospodăriile şi căile rutiere cele mai afectate. Totodată, lucrători ai Administraţiei Bazinală de Apă – Crişuri, detaşamentul Brad, intervin pentru reluarea parţială a circulaţiei pe Drumul Comunal 173 – Vaţa – Ciungani.

Mâine dimineaţă, efectivul mărit al ISU Hunedoara, coordonat de col. Viorel Demean, Inspector Şef, va fi prezent la Vaţa de Jos pentru reluarea intervenţiilor. Vor participa la misiuni efective ISU din Orăştie, Ilia, Deva şi Brad.

De asemenea, în toate zonele din judeţul Hunedoara, afectate de inundaţii, se intervine la această oră pentru limitarea pagubelor produse de precipitaţii şi depăşiri ale cotelor de inundaţii ale cursurilor de apă.

La nivelul Instituţiei Prefectului este în activitate o echipă coordonată de Vasilică Potecă, prefectul judeţului, care monitorizează atât evoluţia situaţiei meteorologice şi hidrologice din judeţul Hunedoara cât şi intervenţiile pompierilor şi ale instituţiilor şi autorităţilor publice.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *