Prefectura Hunedoara | Comunicat de presă

În ultimele ore, judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa mai multor avertizări meteorologice și hidrologice pentru mai multe zone.

Prefectul județului, Vasilică Potecă, a fost prezent în prima parte a zilei în Călan (unde sunt cele mai mari probleme), Bănița, Batiz și în alte localități unde au fost inundate gospodării și terenuri agricole, pentru a discuta cu locuitorii, pentru evaluarea situației și pentru a lua măsuri urgente în vederea limitării pagubelor produse de ape.

Până la ora 14.00 au fost efectuate intervenții la 90 de gospodării din zona Călan, 60 gospodării din zona Orăștie – Orăștioara. De asemenea s-a constatat că fost distrusă de ape o porțiune a Drumului Comunal 56 – localitatea Grid aparținătoare orașului Călan.

Aflat în teren împreună cu prefectul județului, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Viorel Demian, a coordonat misiunile de intervenție ale pompierilor hunedoreni.

În prezent, la nivelul ISU Hunedoara, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor hidro – meteorologice periculoase sunt angrenate mai multe forţe şi mijloace tehnice: autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autocamioane de intervenţie,  microbuze, autospeciale primă intervenţie,  motopompe transportabile,  motopompe remorcabile precum și 118 ofiţeri și subofițeri.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat tuturor primarilor din localitățile afectate de inundații să prezinte zilnic un raport cu pagubele produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Potrivit meteorologilor, județul Hunedoara va fi și în următoarele ore sub incidența avertizărilor hidrologice.

 

Biroul de presă, Prefectura județului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *