Premierul Cîțu cere funcționarilor din sistem să iasă afară din birouri

 

 

„A fost declanşat planul roşu şi din acel moment am rămas în contact cu instituţiile implicate, MAI; Prefectura Capitalei, Minsiterul Sănătăţii. Concomitent au fost găsite alte locuri la care să fie mutaţi pacienţii. Am vrut să facem acest transfer foarte rapid, în jurul orei 6.00 toţi pacienţii erau transferaţi la alte spitale.Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia. Cred că intervenţia a fost rapidă, lucrurile au fost ţinute sub control imediat. Despre tragedie – metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi. Deşi au fost alocate resurse, doar o parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor”, a afirmat Florin Cîţu vineri, după şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a adăugat că trebuie să înţelegem că lucrurile nu pot continua aşa şi trebuie alocaţi mai mulţi bani, resurse pentru investiţii.

„E momentul să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. E nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii. Pe lângă ancheta penală, există şi o echipă complexă pe care am constituit-o Corpul de Control al MS. Avem un raport preliminar, dar aştept un raport complet. S-a întâmplat anul trecut şi s-a întâmplat astăzi din nou. Angajaţilor din administraţiei, cei din Ministerul Sănătăţii, le spun ieşiti din birou şi faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Fiecare să îşi facă treaba, din sectorul public. E pretenţia pe care o am de la fiecare angajat”, a conchis Cîţu.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.