Premierul se va întâlni cu autoritățile locale din țară

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi Asociaţiei Municipiilor şi va vorbi onest cu aceştia. Şeful Executivului a adăugat că discuţiile vor viza gradul de colectare, felul în care sunt folosiţi banii de către autorităţile locale şi sumele pentru reechilibrare care vin de la bugetul de stat. El a mai spus că reforma pe care a anunţat-o nu se opreşte la companiile de stat, ci va fi făcută peste tot, iar banii de la buget în acest an şi anul viitor vor merge în locuri în care pot fi utilizaţi cel mai bine.

„Săptămâna viitoare o să am o discuţie cu Asociaţia Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, şi Oraşelor, Asociaţia Comunelor pentru 2021. Nu este aceasta cea mai mare cheltuială pentru 2021. Sunt alte cheltuieli şi acolo vom avea discuţii şi despre gradul de colectare, modul în care se folosesc banii de către autorităţile locale şi sumele de reechilibrare care vin de la buget. Aş vrea să facem o corelare şi cu gradul de colectare şi cu numărul de personal al angajaţilor din ultima perioadă, cheltuielile de personal, ş.a.m.d. Reforma pe care am anunţat-o în companiile de stat nu se opreşte la companiile de stat. Hemoragia banului public, ineficientă, nu se opreşte la companiile de stat. Vom merge cu reforma peste tot şi atunci banii care vin de la buget în acest an şi în viitor trebuie să meargăm în locuri unde pot fi folosiţi cel mai bine. Am observat că anul trecut a fost an diferit”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri la finalul şedinţei Executivului.

Premierul a mai spus că principiul de bază pentru bugetul din acest an este acelaşi: „100% din veniturile pe care le au autorităţile locale vor merge înapoi la autorităţile locale şi ce este suplimentar vom vedea cum vor fi alocaţi”.

„Voi avea o discuţie transparentă, dar onestă şi cu Asociaţia Municipiilor şi Oraşelor. Am văzut dezbateri în spaţiul public şi toate sunt dezbateri înainte de buget. Nu avem bugetul pe anul 2021. Când vom avea bugetul, toată lumea va ştii exact şi sumele cum vor fi alocate. Principiul de bază este acelaşi ca de fiecare dată – 100% din veniturile pe care le au autorităţile locale vor merge înapoi la autorităţile locale şi ce este suplimentar vom vedea cum vor fi alocaţi”, a concluzionat Cîţu.

Şeful Guvernului va avea luni, de la ora 10.00, o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, la Palatul Victoria, potrivit unui anunţ al Executivului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *