Premierul Viorica Dăncilă, la Congresul PSD

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, sâmbătă, la Congresul PSD, măsurile pe care Guvernul intenţionează să le implementeze, între care legea achiziţiilor publice, legea finanţelor publice şi modificarea legii redevenţelor.

”Astăzi avem o nouă viziune, o nouă direcţie, care trebuie introduse în dezbaterea publică, astfel încât să ajungem la un consens  instituţional şi politic cu privire la pilonii de dezvoltare pe termen mediu şi lung. În calitate de prim-ministru vă pot spune că România avea mare nevoie de o astfel de viziune. Prim-ministrul şi Guvernul trebuie să aibă în vedere o direcţie clară de dezvoltare a ţării, altfel riscăm să devenim prizonierii conjuncturii şi problemelor de zi cu zi, fără să mai vedem parcursul de ansamblu al acestei ţări. Din planul prezentat de domnul preşedinte, eu am onoarea de a face primul pas – dezvoltarea României în primii trei ani, până în 2020. Vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua la 100 de ani de la Marea Unire”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul discursului său la congresul PSD.
“Am vorbit cu mulţi dintre dumneavoastră, am vorbit cu mulţi primari şi toţi îmi solicitau modificarea legii achiziţiilor publice şi înfiinţarea tribunalelor de achiziţii publice. Ştim cu toţii că actuala legislaţie reprezintă o piedică pentru administraţia centrală şi locală. Vreau să adoptăm modelul german în domeniul achiziţiilor. Vom reduce termenul de rezolvare a contestaţiilor şi vom simplifica procedurile de până la atribuirea contractelor”, a spus premierul.
Dăncilă a precizat că tot în acest an vor fi adoptate legea finanţelor publice, legea turismului, modificarea legii redevenţelor, legea minelor.
”Olguţa, sunt convinsă că vom adopta legea pentru combaterea violenţei domestice. La fiecare 30 de secunde, în România, o femeie este victima unui abuz fizic, psihologic sau sexual. În ultimii cinci ani, în România au murit peste 1.000 de femei din cauza violenţei domestice. Proiectul de lege pentru combaterea violenţei domestice a fost înaintat de către Guvern Parlamentului pentru adoptare”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.