Patru premii întâi și o mențiune pentru elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la o competiție națională de prestigiu

Anul 2023 a debutat cu premii importante pentru elevii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, reconfirmând valoarea școlii devene de muzică. Dintre cei trei sute de elevi participanți la o competiție națională de prestigiu, desfășurată la Brașov, cinci elevi ai liceului din Deva au fost premiați cu patru premii 1 și o mențiune.

„Deși aflat  încă la început, noul an a venit deja cu oportunități de reafirmare a talentului și sârguinței elevilor de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. În 27-28 ianuarie 2023, a avut loc a III -a ediție  a concursului  de Teoria Muzicii „Tudor Ciortea”, organizat de Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov.

Concursul s-a adresat elevilor claselor I-XII din școli și licee de muzică din țară și s-a desfășurat pe trei secțiuni. Performanțele elevilor au fost apreciate de juriul format din cadre didactice de specialitate de la licee de muzică din țară dar și de la universități de muzică de prestigiu precum Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și Facultatea de Muzică din Brașov.

Între cei peste 300 de participanți din 23 de județe provenind din 25 de unități școlare vocaționale, au participat și 11 elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Pregătiți cu dăruire de către profesoarele de teoria muzicii, Ana-Maria Demian și Camelia Vânătoru, 5 dintre ei au fost distinși cu 4 premii I și o Mențiune,  după cum urmează:

  • Costa Iedida Ami – clasa a IV-a – premiul I – Demian Ana-Maria
  • Radu Petra Estera – clasa a IV-a – premiul I  – prof. Vânătoru Camelia
  • Jurjiu-Țandrău Gabriel – clasa a VI -a – premiul I – prof. Demian Ana-Maria
  • Costa Iosia – clasa a IX-a – premiul I – prof. Demian Ana-Maria
  • Marinică Samuel – clasa a VII -a – Mențiune – Vânătoru Camelia” se arată în comunicatul transmis de prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *