Preşedintele Klaus Iohannis are la ora 13:00 o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi, la ora 13:00, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, la care vor participa premierul Ludovic Orban, miniştrii Sănătăţii şi Internelor şi secretarul de stat Raed Arafat. Videoconferinţa are loc în contextul în care este luată în calcul carantina pentru municipii reşedinţă de judeţ, inclusiv pentru Sibiu, oraş din care provine preşedintele.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 12 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, transmite Adminisrtraţia Prezidenţială.

Discuţia preşedintelui cu prefecţii are loc în condiţiile în care DSP Sibiu a solicitat plasarea în carantină a municipiului Sibiu a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie, o decizie definitivă fiind aşteptată vineri. Municipiul Sibiu avea, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, iar judeţul Sibiu  are cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor, 7,19.

De asemenea, municipiul Baia Mare a fost deja plasat în carantină şi există o solicitare şi pentru oraşul Slobozia, reşedinţa judeţului Ialomiţa.

Marţi, preşedintele a discutat cu mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii măsurile pentru prevenirea răspândirii pandemiei, precum şi modul de acţiune în situaţia în care va fi obşinut un vaccin.

De asemenea, municipiul Baia Mare a fost deja plasat în carantină şi există o solicitare şi pentru oraşul Slobozia, reşedinţa judeţului Ialomiţa.

Marţi, preşedintele a discutat cu mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii măsurile pentru prevenirea răspândirii pandemiei, precum şi modul de acţiune în situaţia în care va fi obținut un vaccin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *