Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită în Parcul Natural Văcareşti, de Ziua Pământului

Preşedintele Klaus Iohannis face, joi, o vizită în Parcul Natural Văcăreşti, de Ziua Pământului.

Adminsitraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis vizetează, de la ora 12.00, Parcul Natural Văcareşti.

Şeful statului marchează, astfel, Ziua Pământului.

Ziua Pământului se sărbătoreşte anual în 22 aprilie, sute de milioane de oameni participând la acţiuni de conştientizare a importanţei protejării şi conservării mediului înconjurător.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an, în 22 aprilie. A fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului, una dintre primele inițiative globale pentru protejarea și conservarea Pământului, a devenit un eveniment anual care se străduiește să facă schimbări pozitive la scară globală. Scopul său este de a inspira indivizii, comunitățile, întreprinderile și guvernele din întreaga lume să ia măsuri și să contribuie la conservarea planetei.
LA MULTI ANI ! 🌍🌎🌏

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *