Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi, la Bruxelles

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu anunţă pe pagina sa de Facebook că a discutat la Bruxelles cu şefa Parchetului European Laura Codruţa Kovesi, despre o colaborare cu instituţiile de combatere a corupţiei de la Chişinău, afirmând că este un prim pas pentru a iniţia şi a desfăşura activităţi comune în ceea ce priveşte combaterea contrabandei şi a spălării de bani.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruţa Kövesi, Procuror-şef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiţiei în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relaţie de colaborare între Parchetul European şi instituţiile de combatere a corupţiei din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniţia şi a desfăşura activităţi comune în ceea ce priveşte combaterea contrabandei şi a spălării de bani”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Parchetul European va face investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane euro.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *