Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 8%

Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 8%, din cauza reapariţiei temerilor legate de impactul creşterii numărului de cazurilor de Covid-19 la nivel mondial asupra cererii, în timp ce stocurile de ţiţei au atins un nivel record în Satele Unite, transmite Reuters.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Statele Unite a depăşit miercuri nivelul de 2 milioane, potrivit datelor Reuters, iar numărul infecţiilor noi a crescut uşor, după cinci săptămâni de scăderi. În timp ce majoritatea statelor au relaxat restricţiile de mişcare care au slăbit puternic cererea, consumul de carburanţi se află încă cu 20% sub nivelul normal, consumatorii fiind în continuare precauţi.

Rezerva Federală şi-a exprimat îngrijorarea că această situaţie va continua, limitând cererea.

”O serie de focare locale ar putea avea efectul de a submina încrederea oamenilor în călătorii, în restaurante şi divertisment”, a afirmat miercuri preşedintele Fed, Jerome Powell.

Preţul petrolului Brent a scăzut joi cu 7,6%, închizând la 38,55 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a închis în declin cu 8,2%, la 36,34 dolari pe baril. Preţurile petrolului Brent şi WTI au înregistrat cele mai mari scăderi zilnice după 21 aprilie, respectiv 27 aprilie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *