Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 6%, din cauza temerilor legate de pandemia de Covid-19

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 6%, din cauza îngrijorărilor provocate de noilor măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19 şi de ritmul lent al vaccinărilor din Europa, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 5,7%, la 60,94 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins un minim de 60,50 dolari pe baril.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut cu 5,8%, la 57,94 dolari pe baril, după un minim de 57,32 dolari pe baril.

Ambii indici au fost tranzacţionaţi aproape de cel mai redus nivel atins după 9 februarie.

”Drumul către redresarea cererii de petrol pare să fie plin de obstacole, în timp ce lumea continuă să se lupte cu pandemia de Covid-19”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru pieţe ale petrolului la firma Rystad Energy.

Extinderea restricţiilor din Europa sunt determinate de riscul producerii unui al treilea val al pandemiei de Covid-19m provocat de o nouă variantă a coronavirusului.

Germania, cel mai mare consumator de petrol din Europa, a anunţat că extinde restricţiile până pe 18 aprilie.

Aproape o treime din Franţa a intrat în carantină sâmbătă, după creşterea numărului de cazuri de mCovid-19 în Paris şi părţi din nordul Franţei.

Aprecierea dolarului are la rândul ei un efect negativ asupra preţurilor petrolului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *