Preţul petrolului, în scădere

Preţurile petrolului au scăzut puternic marţi, iar pe pe piaţa americană declinul a fost de peste 3%, din cauza datelor nefavorabile referitoare la industria prelucrătoare din Statele Unite şi a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, care au influenţat negativ încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului american WTI a scăzut cu 1,91 dolari, respectiv cu 3,5%, la 53,19 dolari pe baril, iar pe parcursul tranzacţiilor a atins un minim de 52,84 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 9 august.

Preţul petrolului Brent a coborât cu 1,15 dolari, la 57,51 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, petrolul Brent a scăzut la 57.23 dolari pe baril, la rândul său cel mai redus nivel atins după 9 august.

Pierderile s-au accentuat în urma datelor care au arătat că activităţile din industria prelucrătoare americană s-au contractat în august pentru prima oară în ultimii trei ani. Comenzile noi şi angajările au scăzut pe fondul impactului tensiunilor comerciale asupra încrederii oamenilor de afaceri.

Datele din Statele Unite au venit după date separate care au arătat că activităţile din industria prelucrătoare din zona euro s-au contractat în august pentru a şaptea lună consecutiv.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *