Prima consultare publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România, transmisă live

Ministerul Educației și Cercetării lansează vineri, 20 noiembrie, primul eveniment care deschide consultarea publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027 – SMART-Edu.

Ministerul Educației și Cercetării își propune ca această strategie să devină un proiect de țară, proiect de care va depinde viitorul educației în România. Este un document strategic în care liniile și direcțiile de acțiune trebuie să asigure o predictibilitate în timp, cel puțin până în anul 2027, și care să se regăsească, distinct, în bugetul Ministerului Educației.

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a invitat pe 28 octombrie companiile din mediul privat, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții industriilor și ai companiilor, precum și stakeholderii să contribuie la transformarea de paradigmă propusă de Ministerul Educației și Cercetării: Școala SMART – Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale, care să asigure accesul la o educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii. Prin intermediul acestei strategii de digitalizare, Ministerul Educației și Cercetării a propus un apel la acțiune pentru o cooperare mai strânsă a tuturor factorilor interesați, pornind de la următoarele priorități: Accesibilitate, Conectivitate, Comunitate, Ecosistem educațional digital, Inovare și Sustenabilitate.

Totodată, vor fi constituite grupuri de lucru în vederea elaborării strategiei. Rezultatele activității grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaționale pentru perioada vizată de strategie și în măsuri de implementare sustenabilă a acestora.

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru. Este un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

Evenimentul de vineri, 20 noiembrie, ora 11:30, va fi transmis LIVE pe platformele social media utilizate de MEC (pagina de Facebook și canalul de YouTube), precum și pe pagina de Facebook a partenerilor media – Financial Intelligence, care vor asigura și moderarea.

Evenimentul va fi deschis de Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, alături de Jean Badea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetări. Și-au mai anunțat participarea și susținerea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România Sorin Valentin COSTREIE, Consilier de Stat – Cancelaria Prim-Ministrului, Ioan Marcel BOLOȘ, ministrul fondurilor europene, Dragoș PREDA, Secretar de Stat – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor, Radu NICOLESCU, Consilier de Stat Cancelaria Prim-Ministrului, Marian MURGULEȚ, Secretar de Stat Secretariatul General al Guvernului, Cristin POPA, Director executiv, Direcția Executivă Monitorizare și Control ANCOM, Sabin SĂRMAȘ, Președinte ADR, Mihaela NĂBAR, Director Executiv – World Vision România, Elena LOTREAN, Task Force Leader Educație – Coaliția pentru dezvoltarea României, Florin POGONARU, Președinte – AOAR, Margareta CHESARU, Public Affairs Manager – Uipath, Irinuca VĂDUVA, Marketing&PR manager – ECDL, Iulian STANCIU, CEO – eMAG, Măriuca TALPEȘ, CO Founder – Bitdefender, Elisabeta MORARU, Country Manager – Google România, Marinela IONAȘCU, Education Manager – Microsoft, Valentin POPOVICIU, Vicepreședinte – RCS&RDS, Paul DUDĂU, Public Policy Manager – Vodafone, Florin POPA, Business to Business Director – Orange, Alexandra TĂMAȘ, Public affairs manager – ANIS, Laurențiu BUNESCU, Fundația EOS, Silvia BOGDAN, Președinte – Școala de Valori și Nicoleta ALBERT, Președinte – ProactaEdu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.