Primăria Deva a plătit la zi subvențiile pentru energia termică!

Primăria Municipiului Deva a plătit joi, 30 aprilie 2020, Complexului Energetic Hunedoara suma de 273.545,51 lei, reprezentând subvenții privind acoperirea diferenței de preț la energia termică livrată populației în luna martie 2020.

Aceasta se adaugă sumei de 200.000 de lei, plătită de municipalitate în data de 10 aprilie 2020, valoarea totală a subvențiilor la energia termică livrată populației în luna martie ridicându-se astfel la 473.545,51 de lei.

Administrația locală subvenționează prețul la energia termică pentru devenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare, ca o măsură de protecție socială, ținând cont de veniturile reduse ale acestei categorii de populație.

Valoarea subvențiilor acordate de la bugetul local al municipiului Deva pentru acoperirea integrală a diferenței dintre prețul de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 403/2019.

De la începutul anului, Primăria Deva a plătit, în total, Complexului Energetic Hunedoara suma de 2.273.045,77 lei, reprezentând subvențiile privind acoperirea diferenței de preț la energia termică livrată populației.

 

Nicolae-Florin OANCEA,

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *