Primăria și Consiliul Local al Municipiului Deva continuă să sprijine financiar Spitalul Județean de Urgență Deva  

Consilierii locali au aprobat astăzi, 3 noiembrie 2020, în ședință de îndată, asocierea Municipiului Deva, prin Consiliul Local, cu Spitalul Județean de Urgență Deva, în vederea creșterii calității serviciilor medicale pentru comunitatea locală.

Conform HCL nr. 412 /2020, va fi alocată de la bugetul local suma de 110,00 mii lei, pentru dotarea cu aparatură medicală și echipamente de uz medical a Secției de Pneumologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Alocarea fondurilor necesare acestei secții s-a făcut la solicitarea medicilor specialiști.

Spitalul Județean de Urgență Deva este cea mai importantă unitate medicală din județul nostru care deservește nu doar locuitorii județului Hunedoara ci și, în cea mai mare parte pe cetățenii municipiului Deva.

De exemplu, Secția de Pneumologie asigură asistență medicală de specialitate în procent de 57% pentru pacienții din municipiul Deva.

Primăria Municipiului Deva a sprijinit financiar mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență: cardiologie, interne, urologie, chirurgie, obstretică-ginecologie,  ortopedie, oftalmologie, ORL.

Din anul 2018 și până în prezent, Primăria a plătit către Spitalul Județean de Urgență Deva suma de 3.425.254.35 lei.

Spitalul Județean de Urgență Deva este în administrarea și finanțarea Consiliului Județean Hunedoara (pentru investiții și lucrări de întreținere) și se confruntă cu o situație financiară deficitară.

 

 

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *