Primărie amendată de Garda de Mediu

Primăria comunei Vețel a fost amendată de inspectorii de la Garda de Mediu cu suma de 10.000 de lei. De vină este un depozit ilegal de deșeuri care a luat foc.

“În data de 13.09.2019, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara a sancționat Primăria Comunei Vețel din jud. Hunedoara cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor, în urma izbucnirii, în data de 12.09.2019, a unui incendiu pe un depozit ilegal de deșeuri aflat în zona Mintia, comuna Vețel”, arată Garda de Mediu.

Echipa de comisari care a ajuns, imediat, la fața locului, a constatat că, în zona precizată, ardeau deșeurile aflate pe depozitul necontrolat de circa 300 de metri pătrați, care a fost identificat cu ocazia inventarierii depozitelor ilegale, conform Ordinului de ministru nr. 846/2019.

Pe amplasament, au fost identificate deșeuri provenite din construcții și demolări, deșeuri municipale amestecate, deșeuri de vegetale și nu numai. Urmare a celor constatate, pe lângă sancțiunea aplicată, a fost stabilită, ca măsură care revine UAT Vețel, eliminarea conform legii a deșeurilor identificate pe terenul respectiv.

Colaborator

FOTO: Garda Națională de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *