Primarul mitoman Bobouțanu se victimizează din nou

Pentru toate eșecurile sale Dan Bobouțanu dă vina pe alții

Ministerul Sănătății a introdus testarea pentru noul coronavirus în programul național de boli transmisibile; testul RT-PCR, este decontat cu 200 lei.

Noul ordin introduce, în programul național de boli transmisibile, la subprogramul de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, un nou punct: “activități desfășurate la nivelul unităților de specialitate pentru identificarea virusului 2019-nCOV”, cu un capitol bugetar pentru “testarea de laborator prin metoda RT-PCR a persoanelor asimptomatice expuse riscului de contaminare cu virusul 2019-nCOV, precum și a persoanelor simptomatice”.

În acest moment în România există câteva zeci de centre acreditate și integrate în programul național. Mai puțin la Hunedoara.

Primarul Hunedoarei se plânge că la Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu nu se pot face testări cu aparatul recent achiziționat RT-PCR. Potrivit legii, unitatea trebuie să figureze pe lista centrelor de testare  SARS COV 2 într-un program naţional. Spun susținătorii plătiți din bani publici că acest lucru nu se întâmplă din cauză că fiind  vorba de un primar PSD  lucrurile nu se mişcă aşa cum ar trebui să se mişte având în vedere că suntem în stare de urgenţă şi cu virusul peste noi.

Însuși soarele se miră!

”Însă, am rămas miraţi când am primit de la cei de la Direcţia de Sănătate Publică o adresă prin care ni se comunică că nu putem face testări. Doar pe suspecţi, dar cu acordul medicilor de familie. Păi, avem timp să cerem acordul medicilor de familie în situaţia de criză? Ni s-a comunicat că nu putem să-i testăm nici pe angajaţii proprii. Incredibil!”, a declarat săptămâna trecută pentru un cotidian hunedorean, Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal din Hunedoara a declarat pentru același cotidian că deşi a transmis solicitarea respectivă Ministerului Sănătăţii, i s-au mai cerut alte documente în vederea avizării pentru testarea la COVID 19 a populaţiei. Adică, după ce a „rumegat” cererea celor de la spitalul municipal, după câteva zile, s-au trezit cei din ministerul de resort că mai au nevoie de alte hârtii.

Care este adevărul?

Primarul se victimizează din nou speculând situația sau cei de la spitalul hunedorean au acționat în etape și acum sunt puși în fața unei situații neplăcute?

Bobouțanu dă vina pe Ministerul Sănătății că tot cer documente în plus și între timp nu se pot efectua testări. Pot cei de la Ministerul Sănătății să încalce legea doar ca să nu îl supere pe Dan Bobouțanu?

Ca lucrurile să funcționeze normal administrația Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu ar fi trebuit să acționeze în paralel. În timp ce făceau achiziția ar fi trebuit să depună și documentația pentru integrarea într-un program național pentru obținerea acceptului de a efectua testări.

Din discuția cu doamna doctor Cecilia Birău de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara reiese că dânsa le-a spus de la începutul lunii aprilie celor de la spitalul din Hunedoara că trebuie să depună documente la Ministerul Sănătății pentru integrarea lor în Programul Național. Dânsa spune că este foarte bine că cei de la Hunedoara au făcut eforturi ca să achiziționeze aparatul dar trebuiau să meargă în paralel și trebuiau să țină cont de tot ce înseamnă legislația unei țări pentru a se acredita și abilita. „Direcția de Sănătate Publică în partea de acreditare, abilitare și punerea pe listă a centrelor care efectuează testarea pentru SARS COV 2 nu are nici o implicare. Implicarea este a unității care deține aparatul, și pe baza unui ordin a ministrului actele trebuiau să fie depuse de către unitatea deținătoare”.

Tragem concluzia că din nou atunci când ceva nu merge bine vinovații sunt alții nu primarul cel „perfect, harnic, vizionar și gospodar”.

Alte eșecuri, alte victimizări

Nu este prima data când se întâmplă acest lucru. Să ne aducem aminte situația în care cei de la Consiliul Județean Hunedoara au anunțat că intenționează să construiască un stadion nou în Municipiul Hunedoara. Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că administrația județeană se va asocia cu Primăria Hunedoara pentru realizarea acestui obiectiv, dar că la proiect pot adera și alte administrații locale. Era prin 2017 și în următorii ani primarul Bobouțanu a explicat că lipsa activităților sportive din municipiul Hunedoara se datorează celor de la Consiliul Județean. Ei nu sau ținut de cuvânt în legătură cu construirea stadionului modern în municipiul de pe Cerna, cum îi place să spună unui „celebru”  comentator sportiv, ocazional luptător la categoria „muscă”. Așa cum lipsa activității sportive s-a datorat altora la fel s-a întâmplat și cu inexistența vieții culturale.

Să ne aducem aminte momentul când primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, si-a exprimat supărarea că șeful Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora,  nu reușește să-i dea de capăt investiției de la Casa de Cultură din Hunedoara. Aparent edilul șef a arătat că este supărat dar nu am văzut nici un pic de interes pentru evenimentele culturale, veșnica scuză fiind că nu are unde să le organizeze. Și nu a fost nimeni lângă el să-i spună că avea locații suficiente pentru a oferii hunedorenilor și turiștilor momente spirituale deosebite. S-a limitat la paranghelii cu mici și bere toate fiind organizate cu scop electoral.

Eșecul la alimentare cu apă și canalizare

Cu altă ocazie primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu, s-a arătat foarte supărat când a aflat ca un proiect de alimentare cu apa si canalizare pentru satele aparținătoare orașului nu a demarat încă și se apropie alegerile.

„Solicit conducerii Consiliului Judetean Hunedoara să-l demită pe directorul general al societății Apa Prod și echipa de implementare a proiectelor pe fonduri europene din cadrul acestei societăți”, a declarat primarul Dan Boboutanu pentru un cotidian. 

 

Vinovatul fără vină

Pentru gropile de gunoi ilegale din jurul orașului vinovați sunt cetățenii certați cu legea zice primarul. Cu toate dovezile arătate și de către trustul media Replica –Info Hd, fotografii, filme în care angajații de la firma de curățenie a primăriei aruncau în diferite locuri deșeuri vegetale, menajere și industriale dar și cu amenzile primite de la Garda de Mediu, vinovații pentru situația creată sunt din nou alții.

Eșec în sport, cultură, gospodărire, sănătate și curățenie. Cam așa arată mandatul unui primar ce se plimbă cu „pietonala ” pe valurile electorale.

 

 

Mircea GOIAN

Un comentariu la „Primarul mitoman Bobouțanu se victimizează din nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *