Primele doze de Remdesivir au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a primit o primă tranşă din antiviralul Remdesivir, folosit în tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV2. Unitatea sanitară a primit 35 de flacoane din medicamentul care este administrat pacienţilor cu forme medii şi severe, aflaţi în Terapie Intensiva.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, cantitatea primită de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara ajunge pentru tratamentul a 7 pacienţi eligibili.

“Este un prim transport. Aşteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienţi. Medicamentul a fost distribuit în toată ţara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienţilor aflaţi în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament prima dată în luna mai unui pacient intubat şi ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reuşit să obţinem medicamentul fiind cooptaţi într-un studiu internaţional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat şi finanţat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” Timişoara.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge în ţara noastră în trei tranşe. România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.