Procesul de vaccinare continuă în toate centrele de vaccinare deschise la nivel național

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că procesul de vaccinare continuă atât în centrele de vaccinare deschise în Bucureşti, cât şi în ţară, fiind distribuite 5.800 de doze de vaccin. La nivel naţional, au fost activate 82 de centre de vaccinare.

„Astăzi, 31 decembrie, procesul de vaccinare continuă atât în centrele de vaccinare deschise în Bucureşti, cât şi în ţară, fiind distribuite 5.800 de doze de vaccin”, transmite Comitetul, prezentând şi lista spitalelor care au primit aceste doze.

În aceste centre de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în prima tranşă, cât şi în cea de-a doua tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti.

De la Centrul Naţional de Stocare „Cantacuzino” au fost distribuite 3.050 doze de vaccin pentru unităţile medicale din Bucureşti (950 doze), Ilfov (205 doze), Prahova (975 doze), Argeş (100 doze), Călăraşi (420 doze) şi Teleorman (400 doze).
Conform autorităţilor, în acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.
De la începutul procesului de vaccinare, la nivel naţional, au fost activate 82 de centre de vaccinare.

news.ro
 viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.